Lekolid™ лого

Троен механизам на дејство за потполна контрола на симптомите на ендометриоза

  • Ублажува воспаление и болка
  • Запира раст на ендометриумско ткиво
  • Намалува можност од повторна појава на симптоми
Lekolid™ кутија
Фотографија на среќна жена

Консултирајте се со својот гинеколог уште денес.

1 од 5-10 жени во репродуктивниот период развива ендометриоза.

Кај 30–50% жени со ендометриоза се јавува неплодност!

Потполно природен производ додаток на исхраната, со патентирана активна технологија, за терапија на ендометриоза

Компонентите на Lekolid™ дејствуваат синергистички на симптомите на болеста.

Куркумата или индискиот шафран

Куркумата или индискиот шафран, припаѓа во билки класифицирани како GRAS – Generally Recognized As Safe Substances, односно супстанции генерално признаени како безбедни (FDA U.S. Food and Drug Administration).

Активните супстанции куркумин и куркуминоиди дејствуваат така што го запираат растот и ширењето на ендометриумското ткиво. Исто така имаат и антиинфламаторно и антиоксидативно дејство, значајно во контрола на болката и други симптоми на ендометриозата.

Кверцетинот спаѓа во класата флавоноиди (органски соединенија од растително потекло), и како и куркуминоидите делува со запирање на растот на ендометриумското ткиво, антиинфламаторно и антиоксидантно.

Кверцетинот во Lekolid™-от е од екстракт од Sophora japonica (јапонски багрем), во фармакологијата познат по примената во лечење на крварење на утерусот, згрушување на крвта и бројни други третмани.

Кверцетинот
N-acetil-cistein (NAC)

N-acetil-cistein (NAC) претставува форма на L-cistein (полуесенцијална аминокиселина) и познат е по своето антиоксидативно дејство. Доведува до значајно намалување на обемот на ендометриумските цисти.*

*Porpora M.G. et. al. A. Promise in the Treatment of Endometriosis: An Observational Cohort Study on Ovarian Endometrioma Reduction by N-Acetylcysteine. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2013, Article ID 240702

ENDOBASP® технологијата на изработка на таблети обезбедува ефикасна и зголемена апсорпција, како и биорасположивост на супстанците кои нормално не се апсорбираат.